Maak van je woonkamer een urban jungle

Een trend die de laatste tijd helemaal ‘hot” is, is het omtoveren van je woonkamer in een urban jungle. Natuurlijk hoef je er niet echt een tropisch regenwoud van te maken met lianen in de woonkamer. Maar je kunt wel de sfeer van de jungle nabootsen. Dat doe je door te kiezen voor bepaalde kleuren die dicht bij de natuur staan. Denk aan bruintinten voor de kast, eettafel en salontafel in combinatie met een groene bank en accessoires.

Natuurlijke materialen

Maar het gaat niet alleen om de kleuren maar ook om natuurlijke materialen. Zo kun je kiezen voor bamboe, bananaleaf en riet. Om de urban jungle woonkamer helemaal af te maken zijn een paar grote planten natuurlijk onontbeerlijk. Je kunt kiezen voor planten die op kleikorrels staan. Deze vragen weinig onderhoud en kun je in mooie grote potten of bakken plaatsen. Als je hier geen ruimte voor hebt dan kun je natuurlijk ook kiezen voor kleinere exemplaren. Zorg wel dat je planten genoeg licht krijgen zodat ze goed en natuurlijk kunnen groeien.

Een urban jungle kan het hele jaar door

Het voordeel van een inrichting in urban jungle stijl is dat je het gemakkelijk kunt aanpassen naar de seizoenen. Je kunt in het voorjaar en de zomer lichte kleuren toevoegen waar de zon een mooi effect op heeft. Als het dan herfst wordt en de dagen weer korter worden kun je kiezen voor wat meer warme tinten. De urban jungle leent zich dan ook prima voor het afwisselen van woonaccessoires. De kleuren die je gebruikt zijn vaak ook in veel verschillende tinten te verkrijgen. Het vervangen van bijvoorbeeld de bank of een luie stoel omdat die is versleten kan dan ook zonder problemen zonder dat je de hele inrichting hoeft ‘om te gooien’. Een urban jungle past daarnaast zowel in een ruime living als in een wat kleinere woonkamer.